Agenda / Workshops | Yoga Meditatie Himalaya Yoga
 • Himalaya Yoga

  Adem Meditatie Praktijk


 • Marilou Hermens

  Jan Provostlaan 62

  3723 RD Bilthoven

  +31 6 5196 4230

  030 225 88 79

  marilou@yogameditatie.nl

  Algemene voorwaarden

 • Agenda / Workshops
  Focus 2 minuten op een rustige continue adem achter je computer, in de auto of onder de douche
  - Marilou Hermens -
  Datum Locatie Omschrijving
  Priveles op afspraak Jan Provostlaan 62 Bilthoven Hyperventilatie, kortademig, pijn in de borstkas?

  Hyperventilatie, ademnood, kortademig, pijn in de borstkas? Is uw ademhaling al langer niet in orde?  Dit kan veel nadelige effecten hebben op de gezondheid. Een goede ademhaling zorgt voor een gezonde ondersteuning van het lichaam en de geest. Klachten als duizeligheid, licht gevoel in het hoofd, hoofdpijn, stress, nek- schouderpijn, buikpijn, slapeloosheid, hoge bloeddruk kunnen afnemen. In een aantal privelessen leert u weer gezond ademen!

  De kosten voor een uur individuele les zijn € 72,00.

  Bel voor een afspraak met Marilou 06-51964230.

  vrijdag 1 december 2017 14.00-18.30 uur Bilthoven WimHofMethode Workshop Erkende bijscholing
  Vrijdag 1 december 2017 van 14.00-18.30 uur. Erkende bijscholing met 4 studiepunten voor yogadocenten van de VYN. 10-14 deelnemers. Voor iedereen toegankelijk. Geen eerdere ervaring nodig. Kosten € 85,00 (incl. btw) en vegetarische soep en broodjes. Marilou is intensief getraind door Wim Hof tot instructeur in de WimHofMethode en heeft in kou en warmte bijzondere oefeningen onder zijn leiding gedaan. Wim Hof is al vanaf zijn 10e jaar met yoga en meditatie bezig om zijn lichaam en geest veel meer te beïnvloeden. Marilou is sinds 1998 getraind in de ademhaling door yogi’s van Himalayas en zij begeleidt iedereen op een zeer ervaren en veilige manier. Opgave via het Contactformulier In deze workshop doen wij:

  Specifieke ademoefeningen, concentratie en koudetraining (o.a. ijsbad).

  Het ijsbad is een leuke uitdaging, maar niet verplicht.

  Er zijn meerdere manieren om geleidelijk aan koude training te doen.

  Met de ademoefeningen wordt veel zuurstof in het lichaam gebracht, daarna kun je wel 2 minuten in een adempauze verblijven waarbij het hele lichaam enorm gereset wordt tot o.a. in de hypothalamus, pijnappelklier en hypofyse.

  Met behulp van zuur-base strips nemen we bij een paar deelnemers de proef op de som om te kijken of er bij hen verschil is in de pH-waarde  voor en na de ademoefeningen.

  Ontdek je geestelijke en fysieke kracht. Reset, boost jouw fysiologie.
  Verbetering van weerstand, meer vertrouwen in eigen kunnen.
  Beïnvloed je pH-waarde, zenuwstelsel, immuunsysteem, vaatstelsel, de aanmaak van bruinvet (energiekacheltjes)!
  Bijzonder resultaat bij auto-immuunziekten zoals reuma, artritis, ziekte van Crohn, allergieën, huidproblemen, ziekte van Lyme. Het zelfgenezend vermogen wordt gestimuleerd.

  Lees als voorbereiding eventueel het boek:
  Koudetraining van Wim Hof en Koen de Jong
  en/of het boek: Kilimanjaro als medicijn van Anna Chojnacka.

  Belangrijk is om al te beginnen met geleidelijk kouder douchen.

  Voor meer achtergrondinformatie, over anatomie, fysiologie en de WimHofMethode:  www.innerfire.nl
  En kijk/luister naar bijzondere testimonials of naar http://www.wimhofmethod.com/

  Programma: 14.00 – 14.15  ontvangst met thee, koffie
  14.15 – 14.45  uitleg Wim Hof Methode
  14.45 – 16.45  Wim Hof adem, meditatie, evt yogaoefeningen
  16.45 – 17.15  pauze thee, koffie, vegetarische soep en broodjes
  17.15 – 18.00  koudetraining, ijsbad
  18.00 – 18.30  toepassen in dagelijks leven, wat kun je merken, waar kun je tegen aan lopen Nodig: Badkleding, badjas, badslippers, handdoek, stopwatch, foto nemen van ijsbad.
  Vrijdag 8 dec van 13.00 – 19.00 uur. Zaterdag 9 dec en zondag 10 dec 2017 van 10.30-16.30 uur Bilthoven. Driedaagse Hatha Lessenplan Training Erkende Bijscholing
  YogaLessen leren maken, driedaagse Training

  Vrijdag 8 dec van 13.00 – 19.00 uur, zaterdag 9 dec en zondag 10 dec 2017.
  van 10.30-16.30 uur in Bilthoven. Kosten € 295,00 incl. BTW.

  Bijscholing van 15 studiepunten VYN (Vereniging Yogadocenten Nederland).
  Voor yogadocenten. 10-14 deelnemers.

  In deze drie dagen leer je yogalessen te maken volgens een onderbouwd systeem.

  Een lesplan zoals het geleerd wordt bij de Himalaya Traditie:
  Centreren
  Middenrifademhaling laten ontstaan
  Joints & Glands in een bepaalde volgorde
  Asanas in een bepaalde volgorde
  Ontspanning
  Pranayama
  Meditatie.

  De eerste dag gaan over de Joints and Glands:

  Joints and Glands bestaan uit een hele serie van kleine bewegingen van boven naar beneden, beginnend met een massage van het voorhoofd tot  aan het activeren van de tenen.

  Swami Rama heeft de series van Joints & Glands in een lab helemaal getest om het beste effect hier uit te halen. Deze series van Swami Rama zal ik je leren. Wat hij zei was dat deze oefeningen altijd worden gedaan met een doorgaande ademhaling. De krokodiloefening (makarasana) wordt daarom altijd vooraf gedaan om de middenrifademhaling met zijn ademkwaliteiten als basis te laten ontstaan.

  Deze eenvoudige serie oefeningen stimuleren de gewrichten, ligamenten, pezen, fascia, alle vloeistoffen in klieren, tussenweefsels, lymfen, bloedvaten enz.. Het lichaam wordt wakker gemaakt en de prana geactiveerd. Het zijn oefeningen die op zichzelf staan en als voorbereiding voor de asanas dienen. Ze zijn voor jong en oud, kunnen zelfs op een stoel worden gedaan.

  Tweede dag staan de asanas centraal:

  Asanas kun je o.a. in groepen verdelen van achterwaartse, voorwaartse, zijwaartse buigingen, balancerende asanas, vuurseries (buikoefeningen), draaiingen, omgekeerde houdingen. Staand, zittend, liggend.

  Er zijn meerdere variaties van een asana.

  Welke asanas plaats je in welke groep?

  Welke variatie van een asana en volgorde gebruik je om de energie, prana optimaal vrij te maken, te activeren en Ha en Tha in balans te brengen.

  Je kan een asana uitvoeren in 6 stappen zodat het optimale effect kan worden ervaren. En dan wordt hier de prana bedoeld, het wakker maken van de kundalini energie, hatha yoga op prana niveau en als voorbereiding op meditatie.

  Derde dag staat het gecombineerde lesprogramma centraal:

  Welk doel heb je voor een les, welke asanas zou je daarvoor kiezen met welke variaties en welke Joints and Glands kies je dan vooraf aan de gekozen asanas.

  We kiezen en maken verschillende lesprogramma’s.

  Hoe laat je de raja yoga met de 8 stappen volgens Patanjali een rol spelen in je lesprogramma.

  Doel is steeds om studenten zoveel mogelijk profijt te laten hebben, zoveel mogelijk balans te creëren zodat ze aan het einde van een les dit waar kunnen nemen en in feite voorbereid zijn voor meditatie, verstilling.

  Bestudeer vooraf de training deze boekjes: Exercises for Joints and Glands van Swami Rama. € 12,00.
  Philosophy of hatha yoga van Swami Veda Bharati. € 10,00.
  Te bestellen bij Marilou. Prijzen zijn excl. verzendkosten.

  Aanmelden kan via het contactformulier.

  2 december 2017, 6 januari en 10 februari 2018 Bilthoven Driedaagse Pranayama's Training 2/12, 6/1, 10/2 Erkende bijscholing

  Driedaagse Pranayama Training: Dit is een training over diverse pranayama's zoals de middenrifademhaling (yogi ademhaling), complete ademhaling, kapalabathi (reinigende ademhaling), bastrika (vuur ademhaling, activeert), ujjayi (overwinnende ademhaling, rustgevend), brammari (zoemende bij, verstillend) en nadi shodhanam (wisselende neusademhaling, balanceert ida en pingula, opent sushumna). Zaterdag 2 december 2017, 6 januari en 10 februari 2018. Van 10.30-16.30 uur in Bilthoven. Kosten € 295,00 incl. BTW

  Bijscholing van 15 studiepunten VYN (Vereniging Yogadocenten Nederland). Voor yogadocenten en gevorderde yogabeoefenaars. Marilou neemt de pranayama’s door met een gedegen zorgvuldige opbouw en voorbereiding zoals zij jaren getraind is door Swami Veda. Ze heeft deze training al vier keer in de ashram in India gegeven.

  De middenrifademhaling is de basis om de pranayama’s zo rustig mogelijk te leren beoefenen. Hiervoor is o.a. een goede zithouding nodig.

  Allerlei oefeningen komen aan bod om het middenrif vrijer te maken. Ze bekijkt iedereen heel goed en geeft persoonlijke adviezen. Er wordt veel dieper in gegaan op de subtiele ademkwaliteiten die tot immense verstilling leiden en de pranayama’s worden vooral geoefend met aansluitend het bijzondere effect waarnemen in meditatie.

  Er zit steeds een maand tussen de data zodat je thuis kan oefenen en met de vragen die je dan hebt, kan Marilou nog meer uitleg en aanwijzingen geven.

  Aanmelden kan via het contactformulier.
  7 augustus 2017 Bilthoven en wereldwijd Maandelijkse Wereldmeditatie Himalaya Yoga Meditatie Traditie
  Maandelijkse Wereldmeditatie rond volle maan 5 oktober, 4 november, 3 december 2017. 2 januari, 31 januari, 1 maart, 31 maart, 29 april, 29 mei, 28 juni, 27 juli, 26 augustus, 24 september, 24 oktober, 23 november, 22 december 2018. Lokas samastas sukhino bhavantu :

  "Moge de hele wereld vrede en harmonie verkrijgen10 m."

  Vanuit de eeuwenoude Himalaya Yoga Meditatie Traditie word je uitgenodigd om mee te mediteren waar je ook bent, in je huis of met vrienden

  Van 21.00-22.00 uur, binnenkomen om 20.50 u.

  A.u.b. van te voren opgeven en de locatie in Bilthoven opvragen. omdat die wisselt. “ Wanneer iedereen samen zit op dezelfde tijd, ook al bevindt men zich in verschillende delen van de wereld, en zich verbindt  met de Universele geest van de Guru, dan wordt er een sterk veld gevormd, zoals vele magneten samen een veel sterkere magneet vormen; de kracht van het individu wordt dan net zo sterk als de gecombineerde kracht van allen.” Swami Veda

  Mensen uit alle werelddelen met verschillende achtergronden, eigen meditatievormen en religies doen hier aan mee.

  Met hoe meer mensen we stilzitten hoe krachtiger dit kan zijn.

  Steeds weer blijkt het een bijzondere ervaring te zijn.

  Dus kom mee doen om het zelf te ervaren.

  Zie voor meer informatie: http://ahymsin.org/main/practice/full-moon-meditation.html
  31 oktober - 4 november 2017 India/Rishikesh Breath and Prana Intensive with Marilou and SRSG staff.
  Breath and Prana Intensive with Marilou and SRSG staff. 31 oct - 4 nov 2016 Locatie: India/Rishikesh  

  An intensive practice of Pranayama's 3 times a day! It is a true gift to yourself. First the Yogic Breath (diaphragmatic breathing) will be practiced with every person. From there starts complete breath, kapalabathi (different levels for beginners and advanced), bastrika (different levels for beginners and advanced), brammari (different levels and beginners or advanced), ujjayi, nadi shodhanam (different types). This seminar can be done while remaining in silence to deepen your personal inner journey. And this time we will all go in silence the last two days to experience the subtleties of these practices. Beginners and advanced practitioners are all welcome and will be guided according to their level. Swami Ritavan Bharati is present in meditations and this retreat is done under his guidance.

  Costs for staying in our 4 star ashram and for the program a donation.

  Contact ahymsin@ahymsin.org
  5-18 november 2017 India/Rishikesh Internationale Teachers Training met seniordocenten o.a. Marilou

  Het Internationale Teachers Training Programma waarbij Marilou samen met andere senioren docenten en SRSG staf les in de ashram in India/Rishikesh geeft. Een intens programma van vroeg tot laat!

  Voor meer info en kosten zie: www.himalayanyogatradition.com

  info TTP 8-21 nov 2015
  vanaf 21 augustus 2017 Bilthoven Wekelijkse Yogalessen waar de cursisten centraal staan

  De wekelijkse groepslessen starten vanaf 21 augustus. Dit is traditionele yoga die start met aandacht voor de adem en concentratie, dan kleine bewegingen, yogahoudingen, ontspanning, pranayama's, meditatie. Belangrijk is dat het toegepast kan worden in het dagelijkse leven. Marilou zorgt dat ze elke cursist goed kan zien en hulp en advies kan geven zoals zij heeft geleerd van haar leermeesters, Himalaya yogi's. Het is yoga waar jij centraal staat en de les wordt aangepast aan de cursisten. Wil je instromen, informeer dan of er nog een plekje vrij is.

  Het is meestal beter om eerst een privéles te doen zodat Marilou je kan bekijken en advies kan geven dat helemaal bij jou past. Soms zijn meer privélessen het beste voor iemand. Neem gerust contact op via het contactformulier of door te bellen.

  1 december 2017 Bilthoven WimHofMethode Workshop Erkende bijscholing
  Zaterdag 1 december 2017 van 14.00-18.30 uur in Bilthoven

  Marilou is intensief getraind door Wim Hof tot instructeur in de WimHofMethode en heeft in kou en warmte bijzondere oefeningen onder zijn leiding gedaan. Wim Hof is al vanaf zijn 10e jaar met yoga en meditatie bezig om zijn lichaam en geest veel meer te beïnvloeden. Marilou is sinds 1998 getraind in de ademhaling door yogi’s van Himalayas en zij begeleidt iedereen op een zeer ervaren en veilige manier.

  Voor iedereen toegankelijk. Geen eerdere ervaring nodig.
  Kosten € 85,00 incl. BTW incl. soep met broodjes.

  Opgave via het Contactformulier

  Erkende bijscholing met 4 studiepunten voor yogadocenten van de VYN.

  In deze workshop doen wij:

  Specifieke ademoefeningen, concentratie en koudetraining (o.a. ijsbad).
  Het ijsbad is een leuke uitdaging, maar niet verplicht.
  Er zijn meerdere manieren om geleidelijk aan koude training te doen.
  Met de ademoefeningen wordt veel zuurstof in het lichaam gebracht, daarna kun je wel 2 minuten in een adempauze verblijven waarbij het hele lichaam enorm gereset wordt tot o.a. in de hypothalamus, pijnappelklier en hypofyse.

  Met behulp van zuur-base strips nemen we bij een paar deelnemers de proef op de som om te kijken of er bij hen verschil is in de pH-waarde  voor en na de ademoefeningen.

  Ontdek je geestelijke en fysieke kracht. Reset, boost jouw fysiologie.
  Verbetering van weerstand, meer vertrouwen in eigen kunnen.
  Beïnvloed je pH-waarde, zenuwstelsel, immuunsysteem, vaatstelsel, de aanmaak van bruinvet (energiekacheltjes)!
  Bijzonder resultaat bij auto-immuunziekten zoals reuma, artritis, ziekte van Crohn, allergieën, huidproblemen, ziekte van Lyme. Het zelfgenezend vermogen wordt gestimuleerd.

  Lees als voorbereiding eventueel het boek:
  Koudetraining van Wim Hof en Koen de Jong
  en/of het boek: Kilimanjaro als medicijn van Anna Chojnacka.

  Belangrijk is om al te beginnen met geleidelijk kouder douchen.

  Voor meer achtergrondinformatie, over anatomie, fysiologie en de WimHofMethode:  www.innerfire.nl
  Of kijk naar https://www.youtube.com/watch?v=88d3JDLp1QA testimonials of naar http://www.wimhofmethod.com/

  Programma: 14.00 – 14.15  ontvangst met thee, koffie
  14.15 – 14.45  uitleg Wim Hof Methode
  14.45 – 16.45  Wim Hof adem, meditatie en yogaoefeningen
  16.45 – 17.15  pauze thee, koffie, broodje, soep
  17.15 – 18.00  koudetraining, ijsbad
  18.00 – 18.30  toepassen in dagelijks leven, wat kun je merken, waar kun je tegen aan lopen
  Nodig: Badkleding, badjas, badslippers, handdoek, stopwatch, foto nemen van ijsbad.

  Agenda / Workshops, opleidingen en seminars
  Programma 2017

  Heeft u zich ingeschreven voor een workshop, opleiding of seminar of wilt u meer informatie over de wereldmeditaties? Hier vindt u het programma voor 2017, onderverdeeld in wereldmeditaties, de agenda voor workshops en de workshoponderwerpen voor 2017.

  Agenda Workshops

   

  Wereldmeditaties
  De maandelijkse wereldmeditaties zijn in de yogapraktijk van 21.00 – 21.40 uur. Vanaf 20.45 uur kunt u binnenlopen en na afloop wordt er wat gedronken. Wij verzoeken u van tevoren telefonisch of via mail gratis aan te melden. Donaties worden op prijs gesteld.

  Data van de wereldmeditaties in 2017:
  9 juni, 9 juli, 7 augustus, 6 september, 5 oktober, 4 november, 3 december.

  Link naar: Himalaya Adem Yoga Meditatie Agenda 2017

   

  Menu