Recensies | Yoga Meditatie Himalaya Yoga
 • Himalaya Yoga

  Adem Meditatie Praktijk


 • Marilou Hermens

  Jan Provostlaan 62

  3723 RD Bilthoven

  +31 6 5196 4230

  030 225 88 79

  marilou@yogameditatie.nl

  Algemene voorwaarden

 • Recensies
  • Cursisten
  • Yogadocenten
  • WimHofMethode
  • Lessen Buitenland
  • Hartcoherentie
  • Byron Katie
  • CD en DVD
  • Ervaringen en testimonials

   Vrouw, 31 jaar
   Van een gespannen (werk)houding en onrustige nachten naar een ritme actieve dagen met een gezonde nachtrust. Misschien ben ik zelf nog het meest verbaasd van iedereen :-) De dagelijkse (makkelijke) oefeningen zorgen direct voor ontspanning en de wekelijkse lessen bij Marilou zorgen daarnaast voor bewustwording en inspiratie: een goede combinatie!
   Juriste, 45 jaar
   De aanleiding voor mij om yoga te gaan beoefenen was dat ik de neiging heb om  ‘in mijn hoofd te zitten’, veel spieren onnodig aan te spannen en mede daardoor hoog te ademen. Door deze neiging had ik  moeite om mijn lijf en geest terug te brengen in een ontspannen toestand. Dit leidde nog al eens tot slaapproblemen. Ik heb voor Himalaya yoga gekozen, omdat deze de ademhaling centraal stelt. Inmiddels is yoga een onderdeel van mijn dagelijkse routine geworden. Op mijn werk ben ik mij veel bewuster geworden van mijn lichaamsspanning en ademhaling. De oefeningen, die ik tijdens de yogalessen heb gedaan om hier mee om te gaan, kan ik dan toepassen. Dit maakt dat ik overdag meer in balans ben en ’s avonds minder gespannen. Voor het slapen gaan doe ik altijd een vaste serieoefeningen om mijn lijf en geest te ontspannen. Ik voel daarna meer ademruimte. Ook als ik problemen heb met doorslapen, doe ik vaak yoga oefeningen.
   Een 12 jarige
   Tijdens een belangrijke tenniswedstrijd ben ik gaan hyperventileren. Het was die dag erg warm en de zon scheen fel, ik kreeg het benauwd en werd duizelig. Gelukkig was daar een mevrouw die me hielp met mijn ademhaling. Ik had toen geen idee van wat er aan de hand was, maar het hielp wel en voelde me weer een stuk beter. Ik had dit gevoel wel vaker als ik angstige gedachten had. Mijn ouders maakte zich hierover zorgen en via mijn tennistrainer ben ik toen bij Marilou terecht gekomen. We gingen leuke oefeningen doen en voelde me al snel op m'n gemak. Ik moest proberen om vanuit de buik te ademen en tijdens het hardlopen goed blijven doorademen. Het uitademen gelijk aan het inademen. Ik ben me er nu bewust van en als ik het voel opkomen, weet ik nu waardoor het komt en wat ik eraan moet doen. In drie lessen wist ik weer hoe het moet. Marilou bedankt hiervoor!
   Karin Verdel
   Tijdens mijn werk als goudsmid ben ik vaak geconcentreerd bezig waardoor ik vergeet te letten op mijn houding. Als ik dan na een tijdje opstond van mijn werkbank, dan merkte ik aan mijn lijf dat het erg “verstard” was. Mijn spieren voelden dan hard aan en na al die jaren achter de werkbank merkte ik dat ik daar steeds meer last van ging krijgen. Door yogales te gaan volgen bij Marilou, ben ik beter gaan nadenken over de houdingen die ik aanneem tijdens het werk maar ook in het dagelijks leven.  Ik werd bewuster over wat erin mijn lijf gebeurde en wat ik er zelf aan zou kunnen doen. Door de yoga les leerde ik op mijn houding te letten, nu loop ik met mijn gedachten door mijn lijf, om te voelen waar er spanningen zijn en die laat ik dan lekker los en kan dan fris verder. Ik heb tijden last gehad van mijn bovenarmen, door deze oefeningen ben ik dat kwijt. Het heeft mij geholpen om mijn werk prettiger te doen maar het is eigenlijk meer een manier van leven geworden. Want ik pas het dagelijks vaak toe, tijdens het autorijden, sporten, was opvouwen, bij de tandarts, in het vliegtuig, noem maar op. En als je steeds zo bezig bent met het “doorlopen” van je lijf, wordt je ook naar het hier en nu gebracht, wat weer je gedachten tot rust brengt. Daarom vind ik de yogales van Marilou zo fijn omdat ze ons deze combinatie leert toe te passen in het dagelijks leven, met beide benen op de grond.
   Kim Severijnen
   Marilou is een down-to-earth yoga docent. Haar humor, haar uitmuntende observatie vermogen en haar begrijpelijke manier van uitleggen van met name de adem, maar ook van de asana's en van filosofische onderwerpen zorgen ervoor dat haar lessen altijd met veel plezier gevolgd worden en dat cursisten iets hebben om over na te denken als ze weer naar huis gaan. De weeën waren begonnen, maar ik kon rustig blijven lunchen entelefoongesprekken voeren. Op een gegeven moment werd het wel heftiger en ben ik in bad gaan zitten (op handen en knieën) om me volledig op mezelf tekunnen concentreren. Met de ademhaling en de mantra So Ham kon ik de weeën echt heel erg goed opvangen. Zelfs zo goed dat ik niet gemerkt had (en ook niet verwacht, het ging allemaal nogal snel) dat ik volledige ontsluiting had. Niet veel later was daar onze tweede zoon! Kim, 35 jaar (toen dan, haha), onderzoeker.
   Vivienne van Eikelenborg, directeur Difrax
   Marilou is een prima yoga lerares die veel nadruk op ademhalen legt. Dat heeft mij veel meer bewust gemaakt van mijn lijf en daarmee het op tijd signaleren van stress signalen. De yoga en Marilou zijn niet zweverig maar goed toepasbaar in deze wereld!
   Ekke, 61 jaar
   In 2008 ben ik gestart met de yogacursus bij Marilou. Op dat moment was ik toe aan een volgende stap in mijn spirituele ontwikkeling. Als ICT-er werk ik in een technische omgeving waar rationeel denken de boventoon voert en het gevoelsleven minder aandacht krijgt.  Ik had er behoefte aan om dichter bij ware aard te komen, mijn werkelijke essentie. Tot dat moment las ik veel boeken daarover van verschillende religieuze en spirituele stromingen en bezocht ik onder meer satsangs. Het bleef echter teveel  boekenwijsheid, teveel op afstand en ik merkte dat mijn benadering toch te rationeel bleef, waardoor ik niet de stap maakte waarnaar ik op zoek was. Door de yoga meditatieoefeningen is daar een grote verandering in gekomen. Tegenwoordig start ik de dag met yoga en meditatie. Daardoor kan ik nu beter afstand nemen van wat er om mij heen gebeurt, ben ik ontvankelijker voor intuïtie en kan ik situaties op een andere manier benaderen. Ik ben nog lang niet op het punt waar ik zou willen zijn, maar ik voel dat dit een waardevolle stap voorwaarts is op mijn spirituele pad.
   Eleonora Ludwig, 33 jaar
   In 2011 had ik last van een chronische vorm van hyperventilatie. Dit uitte zich met name tijdens mijn zomervakantie. Spanning en overbelasting in werk en privé beïnvloedden mijn ademhaling enorm. Ik kreeg het gevoel dat ik een tekort aan zuurstof had en begon nog dieper en hoger adem te halen. Dit verergerde de situatie alleen maar. Ik kreeg last van hoofdpijn, duizelingen, hartkloppingen, pijn in de borst, zwakke benen en uiteindelijk het gevoel dat ik flauw zou vallen. De hyperventilatie aanvallen leidden tot paniekaanvallen. Het was voor mij niet meer mogelijk om mijn dagelijkse bezigheden uit te voeren. Ik besloot een ademhalingstherapeut op te zoeken die mij kon helpen. Na zoeken op internet kwam ik terecht bij Yogameditatie. Ik kon dezelfde week langskomen voor een intakegesprek. In de eerste les kreeg ik uitleg over (de noodzaak van) een juiste manier van ademhalen en wat dat met jouw lichaam doet. Ook gaf Marilou mij direct ademhalingsoefeningen die ik thuis en op mijn werk kon uitoefenen. De oefening die mij het meeste heeft geholpen is de krokodil. Deze voerde ik 4 tot 6 keer op een dag uit, en natuurlijk meteen als ik een hyperventilatie aanval kreeg. Ik merkte dat het na 3 weken al resultaat opleverde. Zowel de aanvallen als lichamelijke klachten namen langzaam af. Hiernaast werd ik me meer bewust van mijn lichaam en vond meer rust. Na 4 á 5 maanden kon ik zeggen dat ik bijna, tot geen last meer had hyperventilatie- en paniekaanvallen. Als het zo nu en dan een keer voorkomt, is het met deze oefening makkelijk op te vangen en te corrigeren. Ik ben Yogamediatie erg dankbaar voor het verhelpen van mijn klachten en vinden van rust.
   Sjany de Ruijter
   Vanaf mijn jeugd heb ik last van een, gelukkig onschuldige, hartritmestoornis. Nu ik ouder word, merk ik dat ik er vaker last van krijg. Ik voelde dat m'n ademhaling hier ook mee te maken had. Marilou heeft me in een paar privélessen geleerd hoe ik goed moet ademen. En het werkt!! Als m'n hartslag omhoog gaat lukt het me steeds vaker om met behulp van de oefeningen die ik van Marilou heb geleerd m'n hartritme weer rustig te krijgen. Haar advies en inzicht is erg waardevol voor me geweest. Marilou is erg ervaren op dit gebied en is in staat om haar lessen om een plezierige en erg duidelijke manier te brengen. In het kort een aanrader voor iedereen die met deze problemen te maken heeft. Goeie begeleiding door een expert en prima resultaten.
   Wendel Westgeest, 32 jaar
   Ik ben van nature iemand die altijd aan het regelen en plannen is, zowel in mijn werk als privé. Daardoor kan je zeggen dat ik veel met de toekomst bezig ben. Door de yogaoefeningen en de focus op de adem maakt ik in ieder geval een keer per week tijdens de les van Marilou pas op de plaats. Ik ben dan in het hier en nu en 'moet' even niks, alleen aandacht besteden aan mijn lichaam/voelen en ademen. Dat werkt voor mij heel goed. Ik rust uit, krijg nieuwe energie en soms zelfs nieuwe ideeën voor mijn plannen!
   Vrouw, 64 jaar
   Door de ademhalingstechnieken, meer middenrifademhaling en even lang uit en in ademen kan ik rustiger worden van binnen.
   Ans, 61 jaar
   Drie keer in 1 jaar tijd kreeg ik een longontsteking, daarom heeft mijn huisarts me doorverwezen naar een longarts. De longarts heeft een aantal onderzoeken laten verrichten waaronder: longfunctieonderzoek, hyperventilatie test en er zijn longfoto's gemaakt. De uitslag van het onderzoek was: ‘Ik hyperventileerde door verkeerde, te hoge ademhaling’, hierdoor kon snel een longontsteking ontstaan. Advies longarts: ‘Ga werken aan een goede ademhaling’. Hij verwees me door naar een fysiotherapeut. Na een half jaar therapie zag ik de advertentie van Marilou. Toen heb ik mij aangemeld voor haar ademyoga lessen. Ik heb veel van Marilou geleerd, vooral de rust vinden in je lijf was een nieuwe ervaring, waardoor je je ademhaling veel beter onder controle krijgt. Het zal altijd wel een aandachtspunt blijven, maar het is heel fijn te ervaren dat je er zelf echt iets aan kunt doen. Dankjewel Marilou!
   Freek Heijboer
   Van kinds af aan heb ik eens in de zoveel tijd pijn in m'n maag gehad. Soms voelde ik dit 's ochtends vroeg al opkomen, andere keren kwam het opzetten door een stressvolle situatie en soms ook zomaar. M'n maag was dan helemaal hard en opgezwollen. Ik had er de rest van de dag last van en alleen na een paar uur slapen was de pijn weer weg. Door de yoga bij Marilou merkte ik dat ik verkeerd ademde. Door te leren ontspannen en de goede middenrifademhaling heb ik sindsdien eigenlijk nooit meer last van pijn in m'n maag! Zelfs niet in stressvolle situaties of wanneer ik voor m'n gevoel toch niet helemaal goed ademhaal. Een andere ervaring van de yoga is dat ik meer op m'n gevoel ben gaan sporten. Vroeger met fitness of hardlopen ging ik gewoon maar door en probeerde ik anderen te overtreffen. Zelfs als m'n lichaam schreeuwde van de pijn. Bijkomend gevolg was dat ik de rest van de dag moest herstellen. Nu probeer ik meer op m'n gevoel te sporten en m'n energie beter te verdelen, waardoor ik m'n dag effectiever kan benutten.
   Monique Naafs
   Ik heb tijdens jouw yogalessen leren ontspannen, leren luisteren, leren stil te zijn en te observeren zonder oordelen.  Goede houding en ademhaling zijn belangrijk voor complete ontspanning. Deze lessen pas ik nu toe in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld als ik bij de bushalte sta. Dan ga ik ontspannen, goed ademen en sluit me af van alle geluid om mij heen. Die neem ik wel waar maar het komt niet meer allemaal 'binnen' en dat geeft rust.
   Arthur Bakker
   Ik heb het gevoel dat ik meer energie heb en ontspannener ben sinds ik yoga doe bij Marilou. Ik word me steeds bewuster van mijn adem, ook in het dagelijks leven, zodat ik bewust kan doorademen in situaties waarin ik het soms vergeet (computerwerk, lesgeven). Ook het lezen van boeken uit de Himalaya-traditie inspireert me.
   Helene, 47 jaar
   In 2010 werd ik ernstig ziek en werd er uiteindelijk MS bij mij geconstateerd. Mijn hele lichaam tintelde alsof er elektrische draden onder spanning stonden. Mijn rechter arm kon ik bijna niet gebruiken vanwege afknellingen, de zenuwen en spieren speelden op. In die tijd merkte ik het effect op mijn lichaam als ik de oefeningen dagelijks toepaste. Marilou maakte duidelijk dat bewust ademen en bewust omgaan met je lichaam de hele dag door kan. Niet alleen op les of als je aan het oefenen bent. Ik werd me bewust van het feit dat ik zo gedreven aan het werk was dat ik in feite mezelf en mijn lichaam vergat. Ik ben nu bijna een jaar ziek thuis en re-integreer weer voorzichtig. Elke dag doe ik oefeningen en sluit af met een meditatie. En elke dag merk ik het effect op mijn klachten. Het lijkt wel of ik met de oefeningen de MS terugdring en meer vat krijg op mijn lichaam. Ik heb leren sturen in de ontspanning van mijn kruin tot mijn tenen. Een volledige nieuwe ervaring, maar essentieel om te functioneren. Marilou verstaat de kunst om deskundig les te geven, zij is precies, let overal op, geeft individuele aanwijzingen en allemaal op een plezierige en soms humoristische wijze.
   Vrouw, 40 jaar
   Sinds een paar jaar ben ik bloeddonor, dat wil zeggen dat ik drie keer per jaar een halve liter bloed afsta. Bij het geven van bloed is het van belang dat het bloed regelmatig en in een vlot tempo doorstroomt (vanwege de antistollingsmiddelen in de zak waarin het bloed terecht komt, mag het geven van bloed maximaal vijftien minuten duren). De eerste paar keren dat ik bloed gaf, stroomde mijn bloed niet snel genoeg en moest ik in een stuk schuimrubber blijven knijpen om in voldoende tempo door te bloeden Een jaar geleden ben ik gaan proberen om tijdens het bloed geven de yoga middenrifademhalingsoefeningen te doen, door zo ontspannen mogelijk heel rustig en diep adem te halen met buik en middenrif. Zonder te hoeven knijpen was ik toen ruim binnen de tijd een halve liter bloed kwijt. De keren daarna heb ik ook op deze manier ademgehaald, met hetzelfde resultaat. Volgens mij is dit geen toeval en zijn de yoga ademhalingsoefeningen werkelijk goed voor de bloedsomloop. Daarnaast helpen ze ook goed bij koude voeten in bed. 
   Natasja
   Als ik een briefje met “Adem!” naast de laptop leg, dan zit ik fitter te werken.
   Vrouw, 46 jaar
   Door de ademhalingstechnieken, meer middenrifademhaling en even lang uit en in, en doorademen, kan ik rustiger worden van binnen.
   Anouk Brongers
   Marilou heeft me geleerd om mijn neus te spoelen. Het neuskannetje is m'n nieuwe beste vriend :-) Hooikoorts medicijnen echt slechts sporadisch nog maar nodig!
   Eveline Weites
   Ik heb bij een schaatsongeluk hersenletsel opgelopen. Het herstel hiervan gebeurt ‘natuurlijk’ door het lichaam zelf, maar vergt een lange tijd. Yoga-meditatie heeft mij geholpen om de innerlijke rust en geduld te vinden en beter naar de signalen van mijn lichaam leren te luisteren. Ik denk dat het een goede aanvulling is op het traject, dat ik in het ziekenhuis heb doorlopen (revalidatieprogramma hersenletsel). Dit heb ik ook aangegeven en hoop dat dit in de toekomst dichter bij elkaar gebracht kan worden. Het mooie vind ik dat ik inzicht over mijn gedachten kreeg. Dat gaf veel rust en bevorderde ook het herstel-/genezingsproces.  Yoga-meditatie doe ik nog steeds dagelijks en ben van plan dit te blijven doen. Het geeft mij niet alleen rust, maar ook energie en helpt om helder te (blijven) denken. Als ik een briefje met “Adem!” naast de laptop leg, dan zit ik fitter te werken.
   Michel Pieterson, 50 jaar
   6 jaar geleden op mijn 44ste ben ik bij Marilou gekomen met slaapstoornissen, na een intake werd duidelijk dat mijn drukke baan en bijbehorende stress de oorzaak was van de slaapstoornissen. Mijn ademhaling was niet goed, (te hoog) met als gevolg dat de energie die daaruit voort hoort te komen ook niet volledig was. De meegegeven oefeningen maakten mij bewuster van mijn manier van ademen en leven. Door deze oefeningen dagelijks toe te passen, meerdere malen per dag ben ik bewuster gaan leven met als resultaat een veel betere nachtrust. De oefeningen zijn eenvoudig en toe te passen tijdens het autorijden, het voeren van een telefoongesprek of in een vergadering.
   Man, 41 jaar, medisch specialist
   Ik ben ademhalingsyoga bij Marilou gaan doen in de herstelperiode na een longontsteking gepaard gaande met enorme moeheid. Daarnaast had ik last van gevoelens van spanning en gejaagdheid in mijn lichaam waarvoor ik geen verklaring had.  Met hulp van ademhalings-en ontspanningsoefeningen, die ik gedurende de dag tijdens mijn dagelijkse leven zo kan toepassen, heb ik langzaam bereikt dat ik me energieker voel en me innerlijk veel rustiger voel. De gevoelens van stress zijn nagenoeg verdwenen. Inmiddels ben ik na ruim een jaar zover, dat ik de yoga niet zozeer meer zie als een echte therapie, maar als pure quality time voor mezelf in mijn drukke leven als medisch specialist met een jong gezin. Ik ben onder de indruk van de grote gevolgen van een goede ademhalingstechniek en het inlassen van korte rustpauzes gedurende de dag en ben van mening dat vele mensen hier veel baat bij zouden kunnen hebben, als ze hier maar van zouden weten.

   Ervaringen en testimonials

   Reacties op de trainingen van yogadocenten
   “In de yoga opleidingen die ik in het verleden heb gevolgd werd weinig aandacht besteed aan de adem. Voor mij heeft de bijzonder leerzame Yoga en Adem Training van Marilou me vele nieuwe inzichten gebracht. Hoe werkt de adem, maar ook welke oefeningen verhelpen op een eenvoudige manier hyperventilatie of een borstademhaling. Ditheeft me als yoga docent zoveel meer geleerd over een correcte ademhaling en me zekerheid gegeven, waardoor ik dit kan meegeven aan de deelnemers van mijn lessen. Marilou geeft op een heldere manier les, waardoor ik de cursus met heel veel plezier heb gevolgd.” Ik heb nooit geweten dat er zoveel te vertellen was over de ademhaling. Marjolijn Adriaansche

   De begeleiding van Marilou was ‘down to earth’ met veel eigen ervaring en humor en grenzeloos veel energie.

   De begeleiding was no nonsens zoals je jezelf typeert, gedegen kennis met liefde voor de yoga, de mens, de Himalaya Traditie. De begeleiding was inspirerend, helder, toegewijd, liefdevol. Vooral doorgaan zoals je het doet.

   Veel huiswerk, wat af en toe veel was, maar ook goed. Verder boeiende cursus en prettige sfeer.

   Ik werk nu ook met mijn studenten aan de middenrifademhaling en dat ze dit door trekken in het dagelijks leven.

   Ik heb nu meer stress controle en minder ongecontroleerd bewegen.

   Ik ben geïnspireerd geraakt t.a.v. het belang van een correcte ademhaling. Ben al volop bezig met mijn cursisten om ze vertrouwd te maken met de middenrifademhaling d.m.v. observeren, (ook thuis), eenvoudige oefeningen tijdens de les en steeds een klein beetje theorie. Hoe is het mogelijk dat dit niet in yogaopleidingen wordt gegeven!!

   Ervaringen en testimonials

   Marjolein Adriaansche
   De workshop was rustig, helder en Marilou nam alle tijd.
   Marjan Cossee
   De begeleiding was uitstekend! Steeds volledige aandacht voor de deelnemers. Eerst duidelijke uitleg over de techniek en daarna iedere keer duidelijke uitleg over wat je moest doen, voor we het gingen doen. Ik heb duidelijk gekregen wat de overeenkomsten en verschillen zijn met andere soorten ademhalingstechnieken.
   Margriet van Kampen
   Zoals ik van Marilou gewend ben een goede en zorgvuldige opbouw. Goed gedoseerd in de afwisseling. Duidelijke uitleg, ook tijdens de oefeningen zonder dat het afleidt. Op het juiste tijdstip rustmomenten en tijd voor ‘iets geks’. Ook heel goed aangegeven de paralellen én de verschillen met pranayama! De workshop was perfect!! Met dikke letters.. Vooral m.b.t. het badgedeelte was ze net een vroedvrouw. Veel rust. Workshop als geheel: een dikke aanrader. Misschien iets voor mijn groep….! Als ik cijfers zou moeten geven werd het een 10.. of in ieder geval een 9, daarover kan ik kort zijn.
   Anoniem
   Deze ademtechniek is anders dan de pranayama’s in de yoga. Het geeft wel weer aan hoe belangrijk bewuste adem oefeningen zijn. Ik vond het makkelijker dan ik van te voren dacht.

   Ervaringen en testimonials

   Reviews Breath & Prana Intensive week in India-Rishikesh
   Marilou is a great teacher! I felt that many of her sessions were clear and helpful.
   I appreciate especially how she focuses on the experience of the breath instead of sitting too long in the theory behind it.
   I love Marilou’s energy.
   Superb training, beyond my expectations!
   Most useful was the daily schedule, it helps to keep breath awareness.
   Good ratio between practice and theory.
   Marilou is a sensitive and practical teacher. She cares deeply about each of us and I can feel her warmth and love. Her style of teaching is experiential, which works superb for me. All the other staff worked beautifully with Marilou to produce what for me was a wonderful experience of this whole week of breath & prana training.
   Marilou created classes where we participants had numerous opportunities to share what we were experiencing- with lot of laughing and fun.
   The personality of Marilou is great, how she teaches in a very relaxed way, always remember me to relax, relax and practice.

   Ervaringen en testimonials

   Margot, 35 jaar
   Het stressreductieprogramma heeft me geholpen om mijn ademhaling bewust aan te sturen waardoor ik mijn actieve stand en ruststand weer in evenwicht zijn gekomen. Ik ervaar meer energie en in stress situaties kan ik meer adequaat reageren. Door makkelijk aan te leren ademhalingsoefeningen heb ik ervaren hoe meer ontspannen zijn, frisheid en helderheid voor het grijpen ligt. Mijn functioneren is weer meer in balans. In 4-6 sessies leer je stapsgewijs oefeningen aan die je helpen om meer vanuit je hart te functioneren.
   Organisatieadviseur, 60 jaar
   Ik lag in scheiding en voelde me gestrest. Hartcoherentiemeting was een eyeopener voor me. Ademhalingsoefeningen maken dat ik me rustiger voel, zekerder van mezelf. Is nu een vast prik op zondag, soms vaker in de week.
   Vrouw, 49 jaar, kinder- en jeugdtherapeut
   Door een vervelende scheiding met veel pijn en verdriet, voor mijzelf en m’n kinderen, ben ik op zoek gegaan naar zelfhulp middelen. Ik zag het allemaal even niet meer zo zitten. Het leven heeft me heus niet altijd toegelachen maar uiteindelijk heb ik altijd wel heel erg kunnen genieten van alles om mij heen. Nu was dat anders. Ik vond het moeilijk om na weer een nacht slecht slapen op te staan en me door de dag heen te slepen. Een vriendin attendeerde me op yoga. Allereerst heb ik Bikram yoga geprobeerd, maar dat was me veel te intensief, en bracht me niet de zo nodige rust. Uiteindelijk ben ik bij Marilou terecht gekomen. Himalaya yoga, dat meer doet met rust in jezelf creëren d.m.v. ademhaling en ontspanning. Ook ben ik een poosje privé bij Marilou geweest. Tijdens deze sessies hebben we veel gedaan met hartcoherentie met behulp van het programma Heart Math. Dit houdt in dat je jezelf visualiseert in of met iets prettigs. B.v. het eten van een overheerlijk stuk fruit. Voor mij was dat onder een parasolletje op een wit strand aan een azuurblauwe zee genietend van de zon. Dit heeft me ook geholpen tijdens mijn slapeloosheid. Denken aan mijn strandje. Daarnaast heeft Marilou me de techniek van Byron Katie aangeleerd. Hierdoor leer je de negatieve gedachten loslaten. Door jezelf vijf vragen te stellen iedere keer weer zorgt het voor een omkering in je gedachten. Waardoor negatieve gedachten verdwijnen. En hierdoor het leven weer wat leuker wordt. Het was even oefenen en vooral doorzetten. Ineens valt dan een kwartje. Ik zeg niet dat ik compleet los ben van m’n verdriet en m’n slapeloze nachten, dat heeft tijd nodig, maar ik heb nu wel de technieken om mezelf rustig te kunnen maken en m’n gedachten even op een ander spoor te zetten. Ik heb er uiteindelijk veel baat bij gehad, mede dankzij de warme en eerlijke expertise van Marilou.

   Ervaringen en testimonials

   Vrouw, 49 jaar, kinder- en jeugdtherapeut
   Door een vervelende scheiding met veel pijn en verdriet, voor mijzelf en m’n kinderen, ben ik op zoek gegaan naar zelfhulp middelen. Ik zag het allemaal even niet meer zo zitten. Het leven heeft me heus niet altijd toegelachen maar uiteindelijk heb ik altijd wel heel erg kunnen genieten van alles om mij heen. Nu was dat anders. Ik vond het moeilijk om na weer een nacht slecht slapen op te staan en me door de dag heen te slepen. Een vriendin attendeerde me op yoga. Allereerst heb ik Bikram yoga geprobeerd, maar dat was me veel te intensief, en bracht me niet de zo nodige rust. Uiteindelijk ben ik bij Marilou terecht gekomen. Himalaya yoga, dat meer doet met rust in jezelf creëren d.m.v. ademhaling en ontspanning. Ook ben ik een poosje privé bij Marilou geweest. Tijdens deze sessies hebben we veel gedaan met hartcoherentie met behulp van het programma Heart Math. Dit houdt in dat je jezelf visualiseert in of met iets prettigs. B.v. het eten van een overheerlijk stuk fruit. Voor mij was dat onder een parasolletje op een wit strand aan een azuurblauwe zee genietend van de zon. Dit heeft me ook geholpen tijdens mijn slapeloosheid. Denken aan mijn strandje. Daarnaast heeft Marilou me de techniek van Byron Katie aangeleerd. Hierdoor leer je de negatieve gedachten loslaten. Door jezelf vijf vragen te stellen iedere keer weer zorgt het voor een omkering in je gedachten. Waardoor negatieve gedachten verdwijnen. En hierdoor het leven weer wat leuker wordt. Het was even oefenen en vooral doorzetten. Ineens valt dan een kwartje. Ik zeg niet dat ik compleet los ben van m’n verdriet en m’n slapeloze nachten, dat heeft tijd nodig, maar ik heb nu wel de technieken om mezelf rustig te kunnen maken en m’n gedachten even op een ander spoor te zetten. Ik heb er uiteindelijk veel baat bij gehad, mede dankzij de warme en eerlijke expertise van Marilou.

   Ervaringen en testimonials

   Betty, 72 jaar
   Gisterenochtend heb ik de cd samen mijn kleindochter van 7 die te logeren was in de ochtend beluisterd. Ze is altijd heel druk. Ze werd er zo rustig van en vond het zo fijn om te doen, dat ze ‘s avonds weer aan me vroeg of ik de CD wilde draaien samen. Leuk he? En dat vertelde ik in de les en toen reageerden anderen erop door hem ook te gaan kopen. Rolanda kocht hem voor haar man, die met een gescheurde enkel thuis zit en niet anders gewend is dan te werken en die zich nu verplicht moet ontspannen en dat niet goed kan. En Ina kocht hem voor haarzelf, en was getipt door haar vriendin Nel en ga zo maar door.
  Menu